Opkomende bestemming: Cuba

From the Blog

cuba

Opkomende bestemming: Cuba

Cuba is lange tijd een communistische en anti-Amerikaanse staat geweest. Hierdoor bleven grenzen gesloten en was het ook onmogelijk om dit land te bezoeken. Sinds 1980 zijn de grenzen weer open en wordt het een opkomende bestemming die erg populair is bij toeristen uit Europa.

Geen klein eiland

Veel mensen denken dat Cuba een klein land is. Op de kaart ziet het er immers uit als een eiland van beperkte grootte. Echter dit valt best mee. Cuba heeft een oppervlakte van 110.000 km2, dat is ongeveer 2,5 keer zo groot als Nederland. Wel is het land minder dicht bevolkt dan Nederland, er wonen slechts 11 miljoen mensen.

Bezienswaardigheden

Wanneer je in Cuba bent moet je zeker de tabaksplantages bezoeken. Hier staat het land natuurlijk om bekend. Ook het nationaal park, De Vinales Vallei, is zeker een bezoekje waard. Je ziet er kalkstenen rotsen die 160 miljoen jaar geleden zijn gevormd. De steden Trinidad en Santiago de Cuba mag je zeker niet overslaan.

Beste reistijd

In principe kun je heel het jaar naar Cuba reizen. De beste tijd is van november tot april, buiten het regenseizoen. De temperatuur is  het hele jaar minimaal 25 graden en in juli en augustus wordt het vaak boven de 30 graden. In september en oktober zit je in het orkaanseizoen. Dit is niet echt gevaarlijk, want ze hebben een zeer goed waarschuwingssysteem. Echter hierdoor kan het wel zijn dat je je planning moet omgooien.

 

Have your say