Goedkoop weekendje naar Parijs

From the Blog

Parijs

Goedkoop weekendje naar Parijs

Parijs is misschien wel een van de mooiste steden van Europa en omdat het relatief dichtbij is, kan een weekendje Parijs best goedkoop zijn.

Vervoer  en verblijf

Parijs is makkelijk met de auto te rijden, vanaf Utrecht is dit ongeveer 5 uur. Echter wanneer je met de auto gaat doe je er goed aan om een verblijf buiten het centrum te kiezen. Parkeren in het centrum is namelijk erg duur en Parijs is ook geen fijne stad om te rijden.

Rij je liever niet zelf kun je kiezen voor bus, trein of vliegtuig. Wanneer je buiten het hoogseizoen gaat scheelt dit veel in de prijzen. De reistijd van je vliegreis of treinreis hoeft niet veel te verschillen, omdat je met de trein minder lang van te voren hoeft in de checken en in het centrum van Parijs uitstapt. Je moet met beide vervoersmiddelen rekening houden met een totale reistijd van minimaal 4 uur.  De bus is vaak goedkoper, maar duurt ook langer. Hier moet je rekening houden met een reistijd van minimaal 7-8 uur.

Bezienswaardigheden

In Parijs vind je volop bezienswaardigheden die gratis zijn. Mocht je student zijn, neem dat zeker ook je studentenkaart mee, want dit kan nog extra kortingen op leveren.  Kerken, parken en tuinen zijn vaak gratis te bezoeken. Iedere eerste zondag van de maand zijn veel nationale musea in Parijs gratis te bezoeken. In de zomermaanden treden veel straatmuzikanten op, bij bijvoorbeeld de trappen van de sacre coeur of voor het centre pompidou. Daarnaast kun je natuurlijk ook rondwandelen door de stad langs de mooie attracties.

Vind je Parijs te groot om te wandelen? Dan kun je via BimBimBikes gemakkelijk een fiets huren.

Een weekend Parijs hoeft daarom helemaal niet duur te zijn en het is zeker een bezoekje waar. Wil je graag een goedkoop weekendje weg neem Parijs dan zeker in overweging.

Have your say