De hotspot van Indonesië: Bali

From the Blog

De hotspot van Indonesië: Bali

Indonesië - Bali

Over het algemeen, wordt er de laatste jaren steeds vaker een vakantie Indonesië geboekt, waarbij Bali één van de populairste bestemmingen is. Bali staat bekend om zijn hindoeïstische cultuur. Het wordt ook wel het Eiland van de goden genoemd. Hiermee geeft Bali een compleet andere sfeer dan de rest de eilanden van Indonesië. Je kan op Bali het totaal pakket krijgen. Van een vakantie waarbij je geniet van het relaxte strandleven tot een actieve vakantie met expedities.

Het strandleven

Voor de ideale strandvakantie is Nusa Lembongan de ideale spot. Dit eiland heeft een strand waar je u tegen zegt en daarmee de ideale plek om tot rust te komen. Indien je niet de gehele vakantie stil wil zitten, zijn er op dit eiland nog leuke nevenactiviteiten te doen naast het zonnen. Je kan bijvoorbeeld een scooter huren en het eiland een beetje verkennen. Bovendien kun je prachtig snorkelen of duiken tussen de tropische vissen. Daarnaast bevindt zich op dit eiland het mangrove-bos. Hier kun je doorheen varen met een bootje en rustige baaien opzoeken voor een romantische dag.

Relax en romantiek

Wil je de romantiek nog een klein beetje verhogen? Dan is Tabanan de place to be. Hier kan je een hotel boeken, waarbij romantiek een nieuwe betekenis krijgt. Zo krijg je diners bij kaarslicht en een heerlijke spa behandeling, waar de ayurvedische massage onderdeel van is. Bij dit soort massages ligt de nadruk op het voorkomen van ziekten, verjonging van het lichaam en het verlengen van de levensduur. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van verschillende oliën. Het is een erg spiritueel proces, waarnaar je je compleet zen voelt.

De hotspot van Indonesië, Bali

Activiteit en expedities

Kan je nou niet zo lang stil zitten en wil je juist graag dingen bezichtigen en dingen doen? Dan is een vakantie naar Ubud super leuk. In Ubud is altijd wel wat te doen. Zo kun je verschillende dansvoorstellingen bijwonen, kookcursussen volgen en fietsexcursies plannen. Het leuke aan deze kookcursussen is dat deze vaak bij de mensen thuis wordt gegeven. Dit biedt je de ideale cultuur ervaring.

Al met al, is er eigenlijk op Bali voor ieder wat wils. Mocht je nou niet alleen naar Bali willen, dan kun je ook een rondreis Indonesië boeken. Dan zul je naast mooie plekken in Bali ook nog andere eilanden bezoeken. Ook dan kan de onderscheiding tussen een actieve of een relaxte vakantie nog gemaakt worden.

 

Have your say