Bezoek de leukste plekken in Alicante

From the Blog

Alicante

Bezoek de leukste plekken in Alicante

Onder Nederlandse vakantiegangers is Alicante al jaren één van de meest bezochte vakantiebestemmingen in Spanje. Deze badplaats ligt aan de Costa Blanca en is, ook buiten de zomermaanden, een veelgekozen bestemming. De stad straalt veel gezelligheid uit. Het heeft een sfeervolle boulevard met veel restaurants, bars en terrassen. Om in Alicante te komen kun je vanuit Nederland rechtstreeks naar het vliegveld van Alicante vliegen, een vlucht van ongeveer drie uur. Wil je optimaal genieten van de stad Alicante dan is het aan te raden om niet alleen maar aan het strand te blijven liggen. De stad zit namelijk vol met prachtige bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld een mooie wandeling door de stad maken om Alicante op een leuke manier te leren kennen. Ben jij van plan om binnenkort naar Alicante te gaan voor een heerlijke vakantie? Bekijk dan onderstaande lijst met de leukste bezienswaardigheden en vlieg naar Alicante voor een heerlijke vakantie.

Casco Antiguo

Het historische gedeelte van Alicante wordt ook wel Casco Antiguo genoemd. Deze plek zit vol met prachtige bezienswaardigheden. Plekjes die je niet mag missen in dit gedeelte zijn onder andere het Teatro Principal en het Plaza Ayuntamiento. Het Plaza Ayuntamiento is een heel gezellig plein waar van alles te doen is. Tijdens een wandeling door Casco Antiguo zul je zien dat de stad vol zit met prachtige, onontdekte plekjes zoals kleine straatjes en steegjes, authentieke huisjes en andere leuke dingen.

Castillo de Santa Barbara

Één van de bezienswaardigheden in Alicante waar je bijna niet omheen kan, is het kasteel met de naam Castillo de Santa Barbara. Het kasteel ligt op de berg Benacantil, op een hoogte van 166 meter. In de 16e eeuw is dit kasteel gebouwd, en sindsdien één van de pronkstukken van de stad. Al jaren kunnen toeristen ook het kasteel bezoeken. Vanaf deze plek heb je niet alleen een prachtig uitzicht over Alicante, je krijgt ook een uniek inkijkje in de geschiedenis van Alicante. Ga jij een bezoekje brengen aan het Castillo de Santa Barbara? Vergeet dan niet je fotocamera mee te nemen, want dit prachtige plaatje zul je thuis waarschijnlijk nog een keer willen bekijken.

Playa del Postiguet

Vrijwel iedereen die een bezoekje brengt aan Alicante doet dit onder andere vanwege de heerlijke stranden die je hier vindt. Één van die stranden is Playa del Postiguet. Dit strand is ongeveer 900 meter lang en ligt op een prachtige locatie. Het strand ligt direct aan de berg Benacantil en vanuit hier kun je dus het Castillo de Santa Barbara prima bekijken. Het strand biedt ook de mogelijkheid om ligbedden en parasols te huren, en bovendien wordt er door de strandwachten alles goed in de gaten gehouden. Hier ga je ongetwijfeld een heerlijk dagje strand beleven.

Have your say